Gå til sidens hovedinnhold

Rumensk slakteri avviser svindel med hestekjøtt

Bucuresti (NTB-AFP): - Vi har aldri forsøkt å selge hestekjøtt som biff, sier sjefen for det rumenske slakteriet som er trukket inn i den europeiske kjøttskandalen. Han forsikrer at han og hans folk følger EUs regler til punkt og prikke.

Feilmerkede matvarer som inneholder kjøtt fra hest er den siste tiden blitt funnet i en rekke europeiske land. Direktør Iulian Cazacut ved Doly-Com-slakteriet i landsbyen Roma nordøst i Romania vil ikke ta på seg skylden.

- Vi har solgt hestekjøtt, men ett eller annet sted på veien har noen endret etikettene, sier Cazacut til nyhetsbyrået AFP. Han mener at biff og kjøtt fra hest er så ulike produkter, at den eller de som feilmerket produktene må ha vært klar over forskjellen.

Doly-Com har fått støtte fra rumenske politikere. Statsminister Victor Ponta avviste denne uken alle påstander om at rumenske slakterier kan ha gjort noe galt, og vil ikke at Romania skal bli stemplet som skurken i saken.

Rundt 5 prosent av eksporten fra Doly-Com består av hestekjøtt, noe som betyr at selskapet hver måned selger rundt 80 tonn av kjøttet til utlandet. Rumenerne ser på hester først og fremst som arbeidsdyr, og spiser selv lite slikt kjøtt. (©NTB)

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka