RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rumenske kortsvindlere rundspilt i Norge

Sist oppdatert:
Slik ble kortsvindlerne tatt.

Det som skulle bli en lukrativ geskjeft på bekostning av norske bankkunder, ble en fattigslig svindeltur med en særdeles dårlig slutt for de fire rumenske kortsvindlerne.


Nå er de dømt til fengsel i mellom ti måneder og ett år og to måneder. I tillegg må de tilbakebetale 28.000 kroner som de svindlet fra norske bankkunder, og tåle inndragning av blant annet en penisring, en penistannbørste og glidemiddel som de hadde kjøpt på kortene til ofrene.


Norgesturen med kortfangerutstyr ble kort for de tre rumenerne. Mellom 9. og 12. desember 2013 monterte de flere ganger utstyret på en minibank i Storgata i Oslo.

I videoen overfor ser du hvordan rumenerne fester kortfanger og kameralist på en minibank i Oslo, for deretter å komme tilbake og hente kortet og video med pinkode.

Dårlig avkastning
I stedet for å få tilbake bankkortet, så fikk kundene en standardisert feilmelding på displayet om en teknisk svikt. Da kundene forlot minibanken, ble kortene tatt ut av automaten.

Men flere av kundene hadde vært smarte nok til å sperre kortene før rumenerne fikk mulighet til å bruke dem. I tillegg hadde en av rumenerne brukt sitt eget bankkort i automaten før utstyret ble montert.

11. desember, to dager etter at svindelen startet, fattet Danske Bank, som eide minibanken, mistanke da en kunde fortalte at kortet hadde blitt misbrukt. 12. desember ble svindlernes utstyr oppdaget av en annen kunde og levert til banken.

Skarp ansatt
En skarp ansatt i sikkerhetsavdelingen til Danske Bank så at en av de nå domfelte rumenerne hadde brukt kortet sitt før ofrene hadde ankommet banken. Hun la inn varsling på kortet slik at banken ville bli varslet med en gang det aktuelle kortet ble brukt neste gang.

FILMET PÅ FERSKEN: Rumenerne nektet først straffskyld men erkjente svindelen da de fikk se seg selv filmet av bankens overvåkingskamera.Kort tid etter ble kortet brukt på Aker Brygge i Oslo. Den bankansatte hentet ut bilder fra overvåkingskameraet til den aktuelle minibanken og kontaktet politiet.

Så var det slutt
En politipatrulje kjørte ned til Aker Brygge og lette rundt etter personene fra overvåkingsbildet.

Klokken 21.00 den 12. desember var det over for rumenerne. To av dem ble pågrepet utenfor Nobels fredssenter. De to andre ble tatt inne i ICA-butikken på Aker Brygge. Der ble det også funnet kameralister som svindlerne hadde brukt til å fange bankkundenes pinkoder med.

Mennene nektet først straffskyld da de møtte i Oslo tingrett, men da de så seg selv filmet på fersk gjerning, la de kortene på bordet.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere