RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Runar Sögaard drapstruet

Sist oppdatert:
Runar Sögaard frykter for livet etter å ha mottatt flere alvorlige drapstrusler. Nå får han politi-beskyttelse.

(SIDE2): Runar Sögaard (37) er blitt truslet etter sitt angrep på islam og uttalelser som at «Muhammed var en forvirret pedofil», melder Expressen.

Han har blitt avhørt i timevis ved voldsavsnittet i Stockholm og blir nå beskyttet av politiet.

Alvorlig
Onsdag kontaktet Runar Sögaard politiet, som raskt innså alvoret i truslene og tok kjendispredikanten inn til lange avhør der han måtte fortelle detaljert om truslene.

De ble ansett som så alvorlige at det umiddelbart ble satt iverk sikkerhetstiltak rundt Carolas eksmann. Etter avhørene ville ikke Sögaard uttale seg.

- Jeg har ingen kommentar, sier han via sin presseansvarlig Marie Thorstensson.

Truslene kom etter en preken i Filadelfiakirken i Stockholm 20. mars der han tok opp sitt syn på islam og profeten Muhammed. Denne prekenen er også å få kjøpt på cd via Stockholm Karisma centers hjemmeside.

Makt og innflytelse
– Muhammed, han er ikke en gud. Han var en forvirret pedofil. Det er sant. Les historiene om hva Muhammed holdt på med, han holdt på å gifte seg med med niåringer, sier Runar under prekenen.

Nå reagerer religionseksperter og mener dette kan være begynnelsen på et religionskrig i Sverige.

– Det er en uttalelse fra en spesiell person i en spesiell sekt, men effekten blir sterkere motsetninger mellom ulike grupper, sier Jan Hjärpe, professor i islamologi ved Lunds universitet og påpeker at situasjonen er veldig ubehagelig.

– Dette handler om makt og innflytelse. Det virker som det har vært Runars hensikt å provosere og få fram motsetningene, sier han videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere