RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rundstjal ambulanse

Foto: TV 2
Den narkomane 33-åringen lot seg friste av den åpne ambulansedøren og knabbet med seg et blodsukkerapparat og et batteri til hjertestarter.

Fredag ble han i Bergen tingrett dømt for grovt tyveri fra ambulansen, som var i tjeneste. Han ble også dømt for flere andre tyveri og narkotikaforbrytelser.

Fant ikke narko
Midt på natten i januar i fjor sto ambulansen med åpne dører i Nygårdsgaten i Bergen sentrum. Det ble for fristende for 33-åringen, som har vært narkoman i mange år og straffedømt 19 ganger tidligere. Men han fant ingen narkotika i ambulansen, fangsten ble derfor bare et apparat som måler blodsukker, et batteri til en hjertestarter, en maske og en flaske med desinfeksjonsmiddel. Han ble pågrepet like etter med tyvegodset på seg.

Livsnødvendig
Men retten anså tyveriet som grovt, ettersom ambulansen var i tjeneste og tingene som ble tatt var livsnødvendig utstyr som brukes til førstehjelp. Tyveriet ble også gjort i prøvetiden for en annen dom han mottok i 2004. Den gangen ble han dømt til samfunnsstraff i 163 timer, en straff som ennå ikke er gjennomført. Men til tross for at ambulanserobbingen skjedde i prøvetiden, ble han likevel ikke idømt fengselsstraff. Han fikk ytterligere 51 timers samfunnsstraff.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere