*Nettavisen* Nyheter.

Rundt 40 kyr på avveie etter aksjon fra Mattilsynet

Grue (NTB): En bonde kritiserer Mattilsynet kraftig etter at rundt 40 kyr og kalver fremdeles er på avveie etter at tilsynet onsdag hentet rundt 200 kyr fra gården hans.

Ifølge Nationen aksjonerte Mattilsynet etter et vedtak om at dyreholdet på gården skulle avvikles. De hentet rundt 200 kyr og kalver som skulle fraktes til slakteriet.

Men under aksjonen stakk mellom 40 og 59 kalver til skogs, og fram til lørdag har det bare lyktes bonden å fange inn ti av dem. Resten går fremdeles løse i området hvor de vanligvis beiter om sommeren, men nå ligger temperaturen nær frysepunktet.

- Det er helt forferdelig. Jeg har sett fem-seks av kyrne, men de er fortsatt så skremt og sky at de stikker når de blir vâr folk. Jeg har kjørt ut flere rundballer og strødd kraftfôr rundt dem for å lokke dyra fram, men så langt har bare noen få våget seg fram til maten, sier bonden til avisen.

Han reagerer også på at Mattilsynet tar fra ham dyr fordi de ikke mener han er skikket til å ta vare på dem, men likevel overlater ansvaret for dyrene på rømmen til ham. Både han og en nabo mener Mattilsynets håndtering av dyrene var under enhver kritikk, og naboen bekrefter overfor Nationen at han vil anmelde tilsynet til politiet for dyremishandling.

Distriktssjef Siv Jorunn Nordlund i Mattilsynet Øst-Hedmark avviser alle påstander om dyremishandling og at Mattilsynets mannskaper unødvendig skal ha skremt dyrene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.