RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rundt 60 flyktninger savnet etter forlis i Myanmar

Yangon (NTB-AFP-Reuters): Nærmere 60 internt fordrevne rohingyaer i Myanmar fryktes om kommet etter at båten deres kantret søndag.

Det var 66 muslimske rohingyaer - 38 menn og 28 kvinner - om bord da båten, som trolig var på vei mot Malaysia, gikk rundt. Det opplyser en lokal polititjenestemann til nyhetsbyrået AFP. Han sier seks personer er reddet opp fra sjøen i Bengalbukta. I tillegg er det kommet ubekreftede meldinger om at ytterligere åtte eller ni personer kan ha kommet seg til land.

Rundt 140.000 personer, de fleste av dem rohingyaer, er internt fordrevet i Myanmar etter voldelige sammenstøt mellom muslimer og buddhister i den nordlige delstaten Rakhine i fjor. Rundt 200 personer ble drept i sammenstøtene.

Flere hundre antas å ha druknet hittil i år, i forsøk på å komme seg til Malaysia. I mai ble om lag 60 personer meldt savnet etter at båten deres gikk på grunn idet en syklon nærmet seg.

Myanmar regner de rundt 800.000 rohingyaene i landet som ulovlige innvandrere fra Bangladesh og nekter å gi dem statsborgerskap. FN regner gruppen som en av verdens mest forfulgte minoriteter. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere