RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rundt 80 nordmenn i utenlandske fengsler

Oslo (NTB): Rundt 80 nordmenn sitter for tiden fengslet i utlandet. Tre sitter på dødscelle, mens tolv har dommer på over ti år. I tillegg kommer de som norske myndigheter ikke har oversikt over.

Ifølge Dagbladet er det nemlig ikke alle som kontakter norske myndigheter dersom de blir arrestert.

De to mest kjente som sitter fengslet, er de to dødsdømte nordmennene i Kongo, Tjostolv Moland og Joshua French. En norskpakistaner som er dømt for voldtekt og drap på en sju år gammel jente i Pakistan sitter også på dødscelle.

I Thailand risikerer en 50 år gammel nordmann dødsstraff i en sak hvor han er tiltalt for å ha drept og skjult liket av sine ekskjæreste, mens i Arizona i USA er en 45 år gammel nordmann dømt til 80 års fengsel for å ha forgrepet seg på sin egen datter.

Det er narkotikaforbrytelser som er den mest vanlige årsaken til at nordmenn sitter i utenlandske fengsler, 29 av de rundt 80 på listen er dømt for narkotikaforbrytelser.

En av dem er Madeleine Rodriguez, den eneste av de tre norske jentene i den såkalte Bolivia-saken som fortsatt sitter fengslet i utlandet. Hun har sonet fem år og to måneder av en dom på ti år og åtte måneder. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere