RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rundt møtebordet... til Senterpartiet

Sist oppdatert:
I en ny serie presenterer utavMarkedet.no en eksklusiv og skjult mikrofon inn i møterommene til de politiske partiene på Stortinget. Nå kan vi avsløre hvordan Senterpartiet har gått inn i valgkampen. Les mer her
Hver dag frem mot valget skal utavMarkedet.nos redaksjon for kritisk og oppløsende presse presentere høydepunktene fra opptak hentet fra strategirommene til de politiske partiene.

Les også:

Rundt møtebordet....til Arbeiderpartiet
Rundt møtebordet...til SV

Ettersom Håkon Lie har kommet tilbake i politikken mener utavMarkedet.nos redaksjon at også hans politiske metoder bør komme tilbake. Vi har derfor brukt hele overskuddet fra de siste måneders innsidehandling til å installere opptaksutstyr hos de politiske partene. Her er hva vi fant:

Senterpartiets kontor på Stortinget

Åslaug Haga har småsnakket med Per Olof Lunteigen i flere timer om grønnsaksprisene som står oppført i Nationen da Lundteigen buser ut:

- Vi må flytte arbeidsplasser ut av Oslo, Haga. Du må for guds skyld, Haga, fortelle til SV og Arbeiderpartiet at vi må bygge distriktene opp med statlig arbeidskraft, Haga, maser Lundteigen.

- Men du vet. Jeg skal jo stemmes inn fra Akershus. De liker ikke slikt! Om ikke jeg kommer inn på Stortinget, så vet jeg ikke hva jeg skal gjøre! sier Haga bekymret.

- Fløtt til landet! Bare se deg rundt her i Oslo-gryta da! En må vasse i genetisk søppel. Tenk at vi skal bygge landet, dyrke jorda og kulturlandskapet med slikt, utbryter Lundteigen. Det dirrer i stemmen hans.

- OK. Nå er vi i koalisjon med kommunistene og Arbeiderpartiet og LO, ikke sant. Jeg synes du skal holde godt kjeft om det derre der, sier Haga skarpt, og vi hører Lundteigen sukke.

Arnstad får en idè

Etter å ha sett ut av vinduet og pekt på "genetisk søppel" noen timer med tilhørende lattersalver og forbarmelser over at "De byfolka vet jo faderullan ikke hvordan en gris ser ut!" blir Haga og Lundteigen avbrutt av Marit Arnstad.

Hun raser inn på kontoret, smeller igjen døren og proklamerer så høyt hun kan:

- HA! Æ ha unnersøkt litt æ! Vett u hva eller? Schtaten, med Kjell Magne Bondevik i spissen, ha svindla det norske folk førr milliarda av krone! roper en andpusten Arnstad.

- Hva snakker du om? Spør Haga og gliser. Hun tenker: Blir Arnstad mer tent nå, så kommer stemmetallet til å stige!

- Husk du at vi foreslo å sette oljepængan i gull i stellet for obligasjoner i våpenfabrikkanta? Husk du det? Vi sa til hain Bondevik da æ va olje- og ennergimenister at vi sku kjøp gull for pængan! Gullprisen har dei siste tolv månan stegge med 11 prosent! DET SISTE ÅRET!

Lundteigen lar seg ikke imponere.

- Også? Æ stemte for å ikke bruke olja. Oljeprisen har steget mye mer! Når skal de forbaskede tullingene forstå at det er bedre med landrente enn pengerente!, sier han.

- OK. Dette er bra. Dette er KNALLBRA! roper Haga og tar opp telefonen. Hun slår et nummer.

- Hei. Er det TV2? Jo. Vi har en knakande god sak til dere!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere