RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rune har satt rekord

Sist oppdatert:
Rune Gjeldnes har tatt den første verdensrekorden under ekspedisjonen. Han er nå den som har gått lengst alene med ski på beina.

Rune har slått Børge Ouslands gamle solo-rekord fra ekspedisjonen tvers over Antarktis i 1996/97. Da endte Ousland på 2845 km.

Klokken 11:39 tirsdag 3. januar passerte Rune Gjeldnes 2845 kilometer på sin tur tvers over Antarktis.

Rune Gjeldnes la ut fra den russiske basen Novolasarevskaja 3. november. Han nådde frem til Sydpolen 20. desember, og regner med å nå kysten i slutten av februar.

Verdens lengste skitur er på 3800 kilometer. Den rekorden ble satt av Eirik Sønneland og Rolf Bae da de krysset Antarktis i 2001. Etter å ha overvintret på den norske Troll-basen gikk de to 3800 km i løpet av 105 dager.

Den rekorden kommer også Rune til å smadre ettertrykkelig på sin ekspedisjon. Han skal bruke 110 dager på å gå og ski-seile 4600 km tvers over Antarktis, uten støtte utenfra. Klarer han det vil han være den eneste som har krysset begge polene uten etterforsyninger, og han vil både ha rekorden for den lengste skituren og den lengste solo-skituren.

Rune Gjeldnes krysset pol-isen fra Sibir til Canada sammen med Torry Larsen i år 2000. Dette var den første kryssingen av Polhavet uten etterforsyninger. Noen få har forsøkt, men ingen har så langt klart å kopiere den turen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere