*Nettavisen* Nyheter.

Rupert Murdoch kan forsvinne som Sky-sjef

Rupert Murdoch (bildet) setter sannsynligvis inn sin egen sønn som sjef for BSkyB, men trer muligens selv ut av styrelederstolen for å unngå beskyldninger om nepotisme.

20.06.08 11:04

Rupert Murdoch er en av verdens største mediemoguler med virksomheter i mange land. Det er imidlertid i Storbritannia hvor australieren virkelig har fått fotfeste med sin utstrakte avis- og TV-virksomhet.

BSkyB er juvelen i Murdochs konglomerat, og Murdoch har til nå styrt det digitale TV-konsernet, som blant annet har betal-TV-rettigheter til attraktive fotballkamper i Premier League, med hard hånd.

Derfor er det ingen tilfeldighet at herr Murdoch i disse dager vurderer å la sin 31-årige sønn overta styringen som konsernsjef i BSkyB. Ifølge Mediaguardian kan det føre til at senior selv trer ut av styrelederstolen og overlater den til en amerikaner som leder TV-virksomheten i USA.

Det er meningen at James Murdoch skal erstatte den respekterte BSkyB-sjefen Tony Ball som har ledet selskapet de siste fire årene. BSkyB er i dag det 18. største selskapet i Storbritannia, og andre aksjeinnehavere uttrykte misnøye med planene, blant annet fordi James blir ansett som for unge og uerfaren.

I tillegg kommer spørsmål om nepotisme, og det faktum at styret skal ha en uavhengig status i forhold til eierne. Murdoch-familien er hovedaksjonær i selskapet (negativ kontroll) og per i dag er åtte av 15 styremedlemmer uavhengige medlemmer som ikke har noen ledende posisjoner i selskapet, skriver Mediaguardian.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.