Gå til sidens hovedinnhold

Ruset far fikk iverksatt leteaksjon etter datteren - viste seg at hun var i barnehagen

- Faren var så ruset at han ikke visste hvor datteren var, sier politiets operasjonsleder. Nå blir mannen anmeldt for falsk alarm.

Luftambulansen, dykkere, politiet og brannvesenet rykket alle ut og iverksatte full leteaksjon da de fikk melding om at ei to år gammel jente var savnet ved Hanskesjøen i Nes mandag ettermiddag, skriver Romerikes Blad.

- Det var jentas far som kontaktet politiet og fortalte at det var gått to timer der han ikke hadde hatt kontroll på datteren. Det er klart at da trykker vi på «den store knappen» og setter store ressurser inn, sier operasjonsleder Petter Olausson i Romerike politidistrikt til rb.no.

Var i barnehagen

Savnet-meldingen kom inn til politiet klokka 14.05.

- Da vi etterhvert fikk snakket med barnets mor var hun sikker på at jenta var i barnehagen hun går i. Og klokka 14.50 fikk vi bekreftet at hun var på plass i barnehagen, sier Olausson.

Leteaksjonen ble dermed avsluttet etter cirka tre kvarter.

Svært ruset

Ifølge politiet viste det seg at faren som meldte jenta savnet var svært ruset.

- Han var så ruset at han ikke visste hvor datteren var. Her ble det brukt store ressurser på å sette i gang en storstilt leteaksjon. Nå blir han anmeldt for å ha meldt inn falsk alarm, sier operasjonslederen.

Mannen som blir anmeldt er en nesbu i 30-årene.

Les flere saker i Romerikes Blad

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar