RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rush: - Godt å være tilbake

Sist oppdatert:
Sigurd Rushfeldt scorer alltid mot Start.

(Trykk på videovinduet over for å se sammendrag av kampen)

TROMSØ (Nettavisen): TROMSØ-START 1-1 (kampfakta og spillerbørs) :

- Det er godt å være tilbake, konstaterer måltyven Sigurd Rushfeldt. Både da han spilte sin første kamp fra start i TIL-trøya i 1992, og da han i fjor sommer kom tilbake etter ti år i andre klubber, åpnet han scoringskontoen mot nettopp Start. Søndagens opptreden var sesongens første etter at han har vært ute med strekkskade siden sesongoppkjøringen.

Og scoringen gjorde godt.

Godt å være i gang
- Når jeg kommer tilbake etter en skade og scorer, er det en ekstra god opplevelse å kjenne at jeg er i gang igjen, mener Rushfeldt.

I den fartsfylte kampen på Alfheim var det hjemmelaget som skapte de fleste sjansene. TIL skapte sju målsjanser mens gjestene bare fikk med seg tre. Likevel synes Rushfeldt resultatet var greit.

- Jeg er rimelig fornøyd med kampen. Resultatet kunne bikket begge veier.

- Hvordan er det å være tilbake?

- Jeg var spent på hvordan kroppen ville oppføre seg, men det gikk fint, mener han.

Ikke press
- Føler du press på deg til å levere mål?

- Nei, jeg har levd med dette presset i snart 20 år, og det er bare en del av gamet, sier han.

- Hvilke ambisjoner har du for sesongen?

- Jeg har ingen konkrete ambisjoner, men satser på å gjøre en god sesong, score mål og holde meg skadefri, sier Rushfeldt, som etter scoringen mot Start har 28 scoringer frem til Odd Iversens 158 scoringer. Frem til Harald Brattbakk har han 36 mål igjen.

- Har du håp om å kunne bli tidenes toppscorer?

- Klart, men det blir ikke mange mål om man ikke holder seg frisk. Jeg fokuserer på å holde meg skadefri, og på den neste scoringen, konstaterer han.

Sammen med spissmakker Ole Martin Årst ga han Start-forsvaret en god utfordring på Alfheim. Mens Start holdt grepet i første omgang, var TIL sterkest etter pausen.

- Jeg synes vi begynte bra i andre omgang. I garderoben var vi enige om at vi måtte opp et par hakk, og at jeg og Årst skulle presse høyt.

12 ganger i offside
Samtidig ble TIL-spillerne gang etter gang låst i offsidefella til gjestene. Hele 12 offside fikk TIL mot seg.

- Så mange? Vel, om du sier det, så¿ Start spiller litt på offside, og vi var litt aggressive. Det er uvant å møte lag som spiller så sterkt på offside som de gjorde, sier han.

- Er alle offsidene et tegn på dårlig rytme i TIL-laget?

- Nei. Jeg var selv i offside et par ganger, men man må gamble litt. Dessuten synes jeg et par av offsidene som ble dømt, var litt tvilsomme, mener Rushfeldt, som ble tatt av banen til fordel for Stephen Ademolu kvarteret før slutt.

- Jeg hadde på forhånd bestemt meg for at jeg ikke skulle spille hele kampen. Jeg ønsker ikke å forhaste meg, og merket at jeg var sliten på slutten.

Viktig for laget
I første rekke blant dem som ønsker Rushfeldt hjertelig tilbake, er rekkekamerat og lagkaptein Ole Martin Årst.

- Det er veldig godt å ha Sigurd tilbake. Han er rett og slett en god spiller. Han er sterk, drar på seg mange folk, og skaper rom for oss andre.

- Vil en skadefri Sigurd utgjøre forskjellen på en 5. plass og en 12. plass for Tromsø ved sesongslutt?

- Nei, så enkelt går det ikke an å si det. Fotball er stadig vekk et lagspill, og i TIL har vi nå veldig mange gode spillere. Vi vinner og taper sammen, og det er når vi er kollektivt gode at vi skaper resultatene. Akkurat som at det er fordi vi kollektivt faller i prestasjonene, at Start får dominere i sine perioder i dag, sier Årst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere