RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rusk i Vimpelcoms lisensprosess

Sist oppdatert:
I forbindelse med fusjonen mellom russiske Vimpelcom og deres regionale operatørselskap, skal det uttstedes nye lisenser. Russiske telemyndigheter ser viser problemer i prosessen
Det går frem av et brev Vimpel Communications , som er Russlands nest største mobilselskap, har fått fra det nasjonale kommunikasjonskontoret som har det regulatoriske ansvaret for lisensene i landet.

Det er i forbindelse med å fusjonene mellom Vimpelcom og datterselskapet Vimpelcom Regional at Vimpelcom må få utstedt GSM-lisensene som ligger i det regionale selskapet på nytt.

I et svarbrev på Vimpelcoms søknad skriver kontoret at listen over tjenester og betingelsene ved slike lisenser foreløpig ikke er godkjent av den russiske regjeringen, og derfor kan ikke lisensen gis. De foreslår at Vipelcom søker på nytt når regjeringens godkjennelse foreligger.

De skriver i samme brev at Vimpelcom tilfredstiller kravene under telekommunikasjonsloven, og at Vimpelcom frem til en godkjennelse foreligger kan drive videre under de betingelsene som ligger i lisensene til Vimpelcom-Regional.

Disse lisensene dekker de sentrale, sydlige og nordvestlige regionene i Russland samt Volga-regionen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere