Gå til sidens hovedinnhold

Rusk også i det tyske eksportmaskineriet

Brussel (NTB): Eurosonen er fortsatt i resesjon, og også den økonomiske motoren Tyskland fusket i fjerde kvartal.

Europas vei mot økonomisk bedring er lang og kronglete, og både den tyske og den franske økonomien krympet i fjerde kvartal i fjor.

Tallet for Tyskland var 0,6 prosent i minus, mens Frankrikes økonomi krympet med 0,3 prosent sammenlignet med kvartalet før. Begge resultatene er noe dårligere enn forventningen på 0,5 prosent og 0,2 prosent. For de 17 eurolandene som helhet registrerer statistikkontoret Eurostat et fall på 0,6 prosent av brutto nasjonalprodukt.

Det tyske resultatet reflekterer fall i eksporten. Det hjelper ikke eksportindustrien at euroen har styrket seg, og nå spekulerer analytikere på om Den europeiske sentralbanken (ESB) kan komme til å kutte renten.

- Vi mener fortsatt at ESB vil prøve å motvirke denne eurostyrken, sier økonomen Nick Kounis i ABN AMRO ifølge avisen Financial Times. Han mener rentekutt kan komme på bordet igjen.

Mens den tyske nedgangen er ventet å bli kort, sliter Frankrike med stigende arbeidsledighet og problemer i sin økonomiske bedring. Eksperter mener landet kan trenge ytterligere sparetiltak for å innfri sine økonomiske mål. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis