Gå til sidens hovedinnhold

Rusken reddet jobbene

– Dette ordner vi! Rusken-general Jan Hauger gjorde kort prosess da utegruppa ved Marmorberget dag- og aktivitetssenter stod i fare for å miste jobben på grunn av en Grønmoavgift.

LAMBERTSETER: Nordstrands Blad skrev sist uke om de voksne utviklingshemmede som i åtte år har plukket søppel etter nordstrandsfolk og levert gratis på Grønmo.

Nå ble de sett på som næringsdrivende og avkrevd 400 kroner per lass. En avgift Bydel Nordstrand synes ble for høy, og har bedt Renovasjonsetaten om å få slippe.

LES SAKEN HER: Søppelavgift kan bety jobbslutt

Men før svaret fra etaten kom, har Rusken løst saken. Jan Hauger kjørte rett opp til bydelsadminsutrasjonen og presenterte sitt tilbud:

– Det var ikke noe å tenke på en gang. Beslutningen var tatt på fem minutter. Vi skal samle inn søppelet fra utegruppa og leverer det på Grønmo gjennom ruskensystemet, sier Hauger.

– Det arbeidet utegruppa gjør er helt i Ruskens ånd og ansvar. En vinn vinn-situasjon for alle.Ingen kostnad for bydelen, gruppa får tilbake jobben sin og Nordstrand holdes rent og pent, legger han til.

Skjærer igjennom

Jubelen sto i taket da Jan Nordahl, spesialkonsulent for samfunn og helse i Bydel Nordstrand fikk gledesbudskapet av ruskengeneralen.

– Jeg tenkte bare YES, YES! Dette er så bra. Det var så vondt å tenke på at utegruppa ikke skulle få fortsette med jobben de er så glade i. Nå trenger vi ikke vente på svaret fra Renovasjonsetaten. Herlig at Rusken bare skjærer igjennom, jubler Nordahl.

Overlykkelig

Brede var også smilene hos utegruppa da de fikk på seg ruskenvester og hørte at de kan gjenoppta søppelinnsamlingen.

– Jeg er overlykkelig. Gutta har gått og ventet på svar i flere uker. Nå blir full fest. Fantastisk gjort av Rusken. Tenk at denne gjengen skal få fortsette å jobbe med det som er aller viktigst for dem, nemlig å samle saøppel etter nordstrandsfolk, sier avdelingsleder Øivind Evensen ved Marmorberget dag- og aktivitetssenter.

Reklame

Ny grillpakke for sommeren 2021: - Våre absolutte favoritter i en pakke