RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russ innlagt med hjernehinnebetennelse

Sist oppdatert:
- Tilstanden er alvorlig.

(Drammens Tidende): En ung skoleelev er innlagt på sykehuset i Drammen med alvorlig hjernehinnebetennelse. Det bekrefter daglig leder for legevakta i Drammen, Per Magne Mikaelsen, overfor dt.no.

– Hjernehinnebetennelse er en potensiell dødelig sykdom, og vi oppfordrer alle som kan ha vært i kontakt med vedkommende om å være oppmerksomme, sier Mikaelsen.

Han forteller at det i løpet av de siste timene har kommet mange bekymrede russ og pårørende til legevakta.

– Disse vil bli undersøkt og vurdert med tanke på behandling. Det er snakk om ti-tolv stykker som har vært innom her så langt, sier legevaktsjefen.

Behandling
I en pressemelding tirsdag skriver legevakta at alle som har vært i nærkontakt med vedkommende, skal ha forebyggende antibiotikabehandling.

– Med nærkontakt menes de som har drukket av samme glass/flaske eller kysset. Husstandsmedlemmer skal også behandles, skriver legevakta.

Mikaelsen sier til dt.no at hjernehinnebetennelse er en svært smittsom sykdom, men at det så langt ikke er påvist noen videre smitte.

– Vi vet ikke hvordan personen har blitt smittet enda, sier han.

Vedkommende som er innlagt har fått stadfestet diagnosen gjennom laboratorietester.

Symptomer
Symptomer på hjernehinnebetennelse er høy feber, medtatt allmenntilstand, omtåket bevissthet, hodepine, nakke- og ryggstivhet, kvalme, brekninger, lysskyhet og kramper.

– Får du noen av disse symptomene, eller er i tvil, så anbefaler vi at du tar kontakt med legevakta for å få avklart situasjonen, oppfordrer Mikaelsen.

Ukjent type
Kommuneoverlege i Øvre- og Nedre Eiker, Einar Braathen, sier til dt.no at de enda ikke vet hvilken type hjernehinnebetennelse personen er smittet av.

– Vi starter med forebyggende behandling av nærmeste familie og de som har vært tett på vedkommende de to siste ukene. Også blir neste skritt å finne ut hva slags type hjernehinnebetennelse det er, samt finne ut om russen bør vaksineres.

Han opplyser at russen i drammensområdet har vært flinke til å vaksinere seg i år, men at det fortsatt er en del som ikke har gjort det.

– Legevaktene og fastlegene i Buskerud er varslet. De er obs på sykdommen, sier Braathen.

Veldig bekymret
Daglig leder for Akademiet Norge AS, Kjetil Eide, bekrefter at eleven som er smittet, er elev ved Akademiet i Drammen.

– Vi har dessverre fått beskjed om at det er en av våre elever som er smittet. Det jeg kan si nå, er at vi er veldig bekymret for eleven, sier Eide.

Skolen har 300 elever. Eide sier tirsdag kveld at de ikke har fått informasjon om at andre elever skal være rammet.

– Vi har informert elevene våre om at de som har vært i nærkontakt med eleven som er smittet, må oppsøke legevakten. Også de som har symptomer må kontakte legevakten, sier Eide.

Skolen har gitt elevene informasjon om situasjonen basert på opplysninger fra Drammen kommune.

– Så langt vi vet nå, vil det bli skoledag som vanlig i morgen, sier Eide.

Les flere saker fra dt.no her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere