*Nettavisen* Nyheter.

Russejentene fikk flere sex-telefoner etter at de var i avisa

Jentene på Breivika videregående skole fikk ubehagelige henvendelser etter at Nordlys skrev om deres innsats for Kreftofreningen. Enkelte misforsto navnet på bilen. Foto: Ola Solvang (Nordlys)

- Vi har fått flere henvendelser fra gamle menn som er veldig ubehagelige.

07.04.14 14:10

Om noen få uker er feiringa i gang for årets russ. 6 jenter på Breivang videregående skole har gått sammen om å kjøpe en Volkswagen Caravelle som russebil, og har hver spyttet inn 5000 kroner for å få det til, skriver Nordlys.

Når russetida er over, skal jentene imidlertid ikke ta et eventuelt overskudd selv. De har i stedet bestemt seg for å gi pengene til Kreftforeningen.

- Vi håper på å få en god pris, og har bestemt oss for å gi hele overskuddet til Kreftforeningen. Dersom det mot formodning ikke skulle bli overskudd, har vi allerede lagt en sum til side. Så en gave til foreningen blir det uansett, sier Maiken Hemmingsen.

Ble misforstått

Nordlys skrev i sin papirutgave mandag om russejentenes gode gjerning. Men navnet på russebilen fikk en del til å misforstå hele saken. Navnet på russebilen, SexiTaxi, ga enkelte helt feil assosiasjoner.

- Vi har fått flere henvendelser fra gamle menn som er veldig ubehagelige, sier Embla Jenset til Nordlys mandag formiddag.

Hun trekker spesielt fram en av samtalene, fra en mann i 40-årene.

- En mann ringte nettopp og sa at han «aksepterte tilbudet». Vi spurte hva han mente og han svarte at, «ja, du vet om to-tre uker. Jeg er klar. For sexen», sier Jenset.

- Vi forklarte ham at det var navnet på russebilen og at vi overhodet ikke skulle selge sex. Da beklaget han og la på.

Nye skinnseter og heftig stereo

Jentene er innstilt på at misforståelsen rundt navnet ikke skal få ødelegge for prosjektet. De vil utelukkende ha oppmerksomhet rundt pengene de ønsker å samle inn til kreftsaken.

Og bilen blir fin, ifølge Breivang-elevene.

- Den skal bli kjempefin. Ny lakk, i fargene til det norske flagget. Det av to grunner. Det er både blåruss og rødruss som er med på prosjektet, og dermed må begge fargene være med, sier Maiken Hemmingsen.

Det synes hun er spesielt flott med tanke på grunnlovsjubileet.

- Og så skal vi stashe den opp innvendig. Nye skinnseter, og et gigantisk stereoanlegg. Dette blir kjempebra, sier Hemmingsen.

De har bare to uker på seg til å sette bilen i stand. 24. april skal den innom biltilsynet for godkjenning.

Les flere saker i Nordlys

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag