Gå til sidens hovedinnhold

Russejenter banket opp av russejenter

Marie og Emilie gledet seg til russetreff i Maridalen, men møtte blind vold i stedet

MARIDALEN: – Jeg ble slått midt i ansiktet og gikk rett i bakken. Det gjorde veldig vondt og jeg begynte å gråte, forteller Marie.

Hoven nese

Vi møtte de to jentene i redaksjonen, som i denne sammenheng vil bli kalt Marie og Emilie. Begge ønsker å være anonyme i frykt for represalier. Marie kommer med hoven nese med mulig brudd og Emilie med øm kjeve.

Det hele startet natt til torsdag med jentebussen med russ fra ulike skoler i Oslo, på vei til Maridalen.

LES OGSÅ: DittOslo kårer Årets russebuss i Oslo - nominer din buss her!

LES OGSÅ: Når russen fester, sendes naboer på hotell

Ba pent

– Da vi kom frem sto det en bil i veien slik at bussen ikke kunne passere. Jeg var rullesjef denne kvelden og dermed edru, sier Marie.

– Jeg gikk bort til bilen og spurte pent sjåføren, en gutt som ikke var russ, om han ikke kunne være så snill å flytte bilen. Han sa at det gikk ikke fordi det satt fire jenter i baksetet og da kunne han ikke kjøre fordi politiet var like i nærheten. Ingen av dem som satt i baksetet ville gå ut opplyste han.

LES OGSÅ: Under 15 prosent av russekullet er vaksinert mot smittsom «russesykdom»

Nektet å flytte seg

Alt var rolig og det var ingen tegn til konflikt.

– Da var det en gutt på utsiden som åpnet døren til baksetet. Der satt det en jente på fanget til en annen jente. Jeg spurte om hun ikke kunne være så snill å gå ut bare en liten stund så vi kunne få flyttet bilen. Hun var veldig full og nektet å flytte seg, sier Marie.

LES OGSÅ: Under 15 prosent av russekullet er vaksinert mot smittsom «russesykdom»

Gråtende til politiet

Hun tok lett i jakken til jenta for at hun skulle komme ut av bilen.

– Hun var så full at hun kom greit ut av bilen uten å gjøre motstand. Da griper den andre jenta meg i armen og slår meg midt i ansiktet med knyttet neve så jeg faller i bakken. Jeg er aldri blitt slått før, så det var et sjokk. Gråtende løp jeg bort til politiet som sto i nærheten og fortalte hva som skjedde. De lyser på meg lommelykten, men er bare måtelig interessert.

LES OGSÅ: DET RÅESTE RUSSEKULLET – EVER!

Hun hoppet på Emilie

I mellomtiden hadde venninnen Emilie kommet ut av bussen for å se hva som hendte.

– Da så jeg at hun som slo hoppet på Emilie bakfra og jeg ropte ut, sier Marie.

– Hun slo til meg i kjeven, så jeg hovnet opp med en gang. Jeg ble litt redd. Noen sto rundt og heiet og synes det var gøy, forteller Emilie.

I håndjern

Nå tok politiet affære og fikk lagt den krakilske jenta i håndjern.

– Jeg gikk bort til henne for å spørre om hvorfor hun slo. Da spyttet hun meg to ganger i ansiktet, samtidig som hun skjelte meg ut. Noen begynte å si at de visste hvor vi kom fra og kjente til bussen vår. Vi har en helt ordinær buss som vi ikke har brukt masse penger på, sier Emilie.

Ute etter bråk

Gjengen med russ som var samlet rundt bilen tilhørte ingen buss og hadde ulik etnisk bakgrunn opplyser jentene.

-Det ble litt amper stemning og en av venninne våre ble sparket hardt i leggen av en i jentegjengen. Det var noen som var ute etter bråk og de var ganske mange etter hvert. Jenta med håndjern hoppet ut av politibilen tre ganger. Alt skjedde så fort. Vi ble redde og ville bare vekk, så alle gikk på bussen og ble kjørt hjem, sier Marie.

Les også: Hanna ble slått ned og sparket av medruss

Saken anmeldt

Marie anmeldte overfallet dagen etter, mens Emilie med fire forsøk på Majorstua og Sentrum politistasjon ikke har fått anmeldt saken på grunn av liten kapasitet hos politiet.

– Jag anmeldte saken på Majorstua torsdag. Politiet sa til meg at det var helt riktig å gjøre. Jeg regner med at politiet som var på plass i Maridalen har navnet på hun som slo oss, sier Marie.
– Når saken er anmeldt håper vi at denne gjengen vil la oss være i fred, men vi er litt engstelige for resten av russefeiringen, innrømmer Emilie.

Jakker uten navn

– Det er litt slitsomt å gå med frykt for at noen skal hevne seg. De var vel ikke så glade for at vi blandet inn politiet i Maridalen, men vi ble jo redde når vi helt uprovosert ble tatt på den måten, sier Marie.

Jentene er på vei til Tryvann denne kvelden. De gleder seg til det store russetreffet likevel, men nå er russejakkene med navn byttet ut med andre jakker.

– For sikkerhets skyld, sier Emilie.

LES MER OM RUSSEN HER!

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn