Russen føler seg trakassert - mener de blir jaget av politiet

Nektet: Simen Krantz, Emilie Nordvik Woldstad og Silje Renate Sire fortviler over hvordan det har blitt for russen. Hvert sted de møtes blir de jagd etter maks en halvtime. - Det var ikke sånn vi trodde russetiden skulle bli, sier Nordvik Woldstad. Foto: Frederik Ringnes

Nektet: Simen Krantz, Emilie Nordvik Woldstad og Silje Renate Sire fortviler over hvordan det har blitt for russen. Hvert sted de møtes blir de jagd etter maks en halvtime. - Det var ikke sånn vi trodde russetiden skulle bli, sier Nordvik Woldstad. Foto: Frederik Ringnes

Russen fra Drammen mener de blir bortvist fra treff i Asker og Bærum fordi de er fra Drammen.

07.05.15 13:41

(DT.NO): «Flere meldinger om støy fra russen. All russ som ikke er fra Asker og Bærum blir bortvist... iht. Politiloven §7.»
Denne meldingen twitret politiet i Asker og Bærum natt til i går.

Og den samme beskjeden har Simen Krantz, Emilie Nordvik Woldstad og Silje Renate Sire fått rett i fleisen fra Bærums-politiet.

Og de er ikke alene.

Oppfører seg

De tre forteller om flere eksempler der russ fra Drammen blir bedt om å dra fra Kadettangen. Russevenner fra Lier derimot er velkomne i Sandvika.

– Da vi kom natt til tirsdag ble vi spurt om hvor vi kom fra. Vi sa Drammen og da ble vi bedt om å dra med en gang. Vi føler oss trakassert, sier Simen Krantz, som er økonomisjef for Drammensrussen, til dt.no.

– Og når vi spør hvorfor vi må dra sier politiet på stedet at de ikke vet hvorfor. De sier de bare har fått beskjed om at Drammensrussen ikke får være der, forteller Nordvik Woldstad.

De tre tror kanskje utestengelsen skyldes litt bråk rundt en russebuss fra Eiker en kveld tidligere.

– Men hvorfor skal det i så tilfelle gå ut over alle oss andre, spør Silje Renate Sire.

– Vi har hele tiden vært opptatt av å oppføre oss og ha fokus på å gjøre som politiet har fortalt oss. Og vi har hatt en god dialog med politiet i Drammen og fått skryt, sier Nordvik Woldstad.

LES OGSÅ: Kritiserer russelåt: - Et knefall for pornokulturen

På flukt

Russetiden startet jo så bra. Rulling og treff både på CC, Damtjern og Kadettangen i Sandvika. Mange ny bekjentskaper og mye god stemning. Akkurat slik russetiden skal være. Men plutselig ble det stopp.

Først ble p-plassen på CC stengt, så Damtjern, og den siste uken har stemningen dalt betraktelig. Flere lite hyggelige opplevelser har gjort mange av drammensrussen motløse og fortvilet. De har ingen steder å gjøre av seg.

– Det var ikke sånn vi så for oss at russetiden skulle bli. Vi vil bare ut å møte nye folk og ha det gøy. Nå har vi ikke noe sted å gjøre av oss. Vi er på flukt hver kveld, sier Nordvik Woldstad.

– Jeg håper bare vi har et sted å være natt til 17. mai, sier Sire.

– Kan bli trøbbel

Politiet i Asker og Bærum bekrefter at russ utenfra nektes å være på Kadettangen.

– Det vi har opplevd i det siste er at det har vært en del bråk med russ utenbys fra på Kadettangen. Derfor valgte politiet å avvise alle som ikke er fra Asker og Bærum, sier Ole Magnus Jensen, forebyggende koordinator hos politiet i Asker og Bærum.

Han mener dette ikke bare gjaldt drammensrussen.

Han forteller at de har opplevd at noen busser med russ kommer for å slåss, men kan ikke si noe om hvor disse bussene kommer fra. Han sier at dersom det blir for mange busser, kan det fort bli trøbbel. Påstandene om at russ fra Lier fikk være til stede kan ikke Jensen svare på.

– Det er vanskelig for meg å si noe på. Kanskje noen har sneket seg inn igjen.

På spørsmål om det er greit å utestenge alle fra Drammen fordi det trolig har vært bråk rundt en buss, synes imidlertid ikke Jensen er greit.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag