*Nettavisen* Nyheter.

Russer tatt av snøskred i Narvik

Narvik (NTB): En russisk mann ble gravd fram i god behold etter å ha blitt tatt av et snøskred på Fagernesfjellet i Narvik søndag. Det var mannens turkamerater som fikk ham ut.

17.03.13 17:11

Det var et følge på tre personer som var på vei nedover fjellet da en av dem ble tatt av skredet, skriver avisen Fremover.

- Den ene ble tatt av skred. Han ble liggende fem minutter under snøen. De andre fant ham ved hjelp av elektroniske skredsøkere, og fikk gravd ham ut med egne spader, forteller politiførstebetjent Ulf Elstad fra Narvik politistasjon.

Et helikopter fra Forsvaret fløy inn en patrulje med redningshunder til stedet, men da var det allerede avklart at ingen var kommet til skade.

Rett etter at skredet gikk, kom det flere ulike meldinger, og det var uklart hva som hadde skjedd. Blant annet ble det opplyst at en person var bevisstløs. Ifølge Elstad var det språkproblemer og det at det gikk flere skred i området som bidro til at det var en viss forvirring i startfasen.

- Det er stor skredfare i fjellet, og alle må holde seg til preparerte løyper, formaner Elstad. Skredet gikk bak radiomasten Linken, utenfor de preparerte løypene. Politiet ble varslet klokken 15.49. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag