*Nettavisen* Nyheter.

Russere gir blaffen i nytt røykeforbud

Moskva (NTB-AFP): Russlands røykere ga åpenlyst blaffen i det nye røykeforbudet på offentlig sted som ble innført lørdag. De mener forbudet er urettferdig og at det er umulig å håndheve.

Utenfor metrostasjoner og skoler fortsatte folk å tenne sine sigaretter, trass i at dette fra nå av skal være røykfrie soner i henhold til første fase i den nye loven.

- Jeg mener det er urettferdig mot røykerne. Det er et privat valg om man vil røyke, sier 29 år gamle Julia og legger til at det blir som loven mot å drikke på offentlig plass, som aldri fungerte.

Anslagsvis 44 millioner russere røyker daglig, og myndighetene håper den nye loven skal bidra til å halvere dette tallet.

Den første fasen gjør det ulovlig å røyke på busser, trikker og annen kollektivtransport i byene, samt i heiser, på tog-, buss- og metrostasjoner, flyplasser, offentlige bygg og skoler og helseinstitusjoner.

Neste år blir forbudet utvidet til å omfatte skip, fjerntog, togperronger, hoteller, kafeer og restauranter. Reklame for tobakksprodukter skal også reduseres. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag