RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russerne gjentar Iran-invitt

Sist oppdatert:
Den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov gjentar i dag at Russland vil garantere Iran drivstoff til sine atomreaktorer dersom Teheran aksepterer å anrike atomdrivstoffet på russiske territorium
Bakgrunnen for Lavrovs utalleser er ifølge Associated Press iranske representanters i går forsøkte å skape tvil rund Russlands vilje til å stå ved tilbudet.

- Det er rett og slett ikke seriøst å så tvil om hva Russland åpent og ærlig foreslo overfor Iran, motivert av vår vilje til å hjelpe, sier Lavrov i dag melder AP.

Tilbudet fra Russland er et forsøk på å løse den diplomatiske krisen rundt Irans gjenopptagelse av sitt atomproduksjonsprosjekt. Irans atomprogram er i dag under diskusjon for andre dag i det internasjonale atomenergibyrået.

Der skal det avgjøres om saken oversendes til FNs sikkerhetsråd eller ikke. Iran har truet med å bryte alle diplomatiske forhandlinger dersom saken oversendes til sikkerhetsrådet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere