RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russerne raser mot tysk Hitler-sammenligning

Russland anklager Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble for å provosere fordi han har sammenlignet Russlands anneksjon av Krim med Nazi-Tysklands anneksjon av Sudetland i Tsjekkoslovakia i 1938.
Russland anklager Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble for å provosere fordi han har sammenlignet Russlands anneksjon av Krim med Nazi-Tysklands anneksjon av Sudetland i Tsjekkoslovakia i 1938. Foto: Tobias Schwarz (Reuters/NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Russland innkalte torsdag Tysklands ambassadør i Moskva for å protestere mot finansminister Wolfgang Schäubles uttalelser om Russlands anneksjon av Krim.

- Vi betrakter slike pseudo-historiske referanser av den tyske ministeren provoserende, skriver Russlands utenriksdepartement i en pressemelding.

- Sammenligningene hans er en grov manipulering av historiske fakta.

Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble sammenlignet mandag Russlands aksjoner mot Ukraina med Hitler-Tysklands okkupasjon av tysktalende deler av Tsjekkoslovakia i 1938.

Les også:Sammenligner Putin med Hitler i 30-årene

- Vi vet alt om dette fra historien. Dette er metodene som Hitler brukte for å overta Sudetland, sa Schäuble da han snakket til en gruppe på 50 studenter om Russlands overtakelse av Krim-halvøya.

Schäuble viste til at Adolf Hitler hadde lovet å beskytte det tyske mindretallet i Tsjekkoslovakia da Tyskland overtok Sudetland. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere