Det melder det russiske nyhetsbyrået Ria Novosti. Informasjonen er ikke bekreftet av uavhengige kilder.

Det enorme stålverket Azovstal i Mariupol har vært tilholdssted for over 1.000 sivile ukrainere. Anslaget på antall sivile som skjuler seg der, kommer fra bymyndighetene i Mariupol.

Til tross for at det fra ukrainsk hold hevdes at det er mange sivile som har søkt tilflukt i stålverket, har russiske styrker startet en offensiv mot anlegget.

Les også: Guvernør: Russiske styrker har inntatt Kreminna

Hevder russerne angriper sivile

Representanter fra den russiskstøttede militsen tilhørende utbryterregionene i Ukraina, siteres av Ria Novosti på at det ikke skal være sivile i området. Altså det stikk motsatte som hevdes fra ukrainsk hold.

Det russiske forsvarsdepartementet har også lagt frem et ultimatum til de gjenværende kjempende ukrainske soldatene.

– Alle som legger ned våpnene kommer til å få leve, sier det russiske forsvarsdepartementet.

Fristen for å legge ned våpnene og overgi seg er inn klokken 11.00 norsk tid, opplyser det russiske forsvaret.

Leder for den ukrainske Azov-bataljonen, sier til Nexta at det ikke er aktuelt for dem å legge ned våpnene.

Den ukrainske avisen The Kyiv Independent melder tirsdag morgen om at russiske styrker ser ut til å angripe boligområder i området rundt stålverket.

– I stedet for å fokusere på selve stålverket, som er det siste holdepunktet for de gjenværende ukrainske soldatene i byen, så angriper russerne boligområdene rundt, sier Petro Andriushchenko, rådgiver for borgermesteren i Mariupol ifølge avisen.

Påstår russerne har brukt «bunker-bomber»

Kommandør for Azov-regimentet tilhørende den ukrainske nasjonalgarden, Denys Prokopenko, sa natt til tirsdag at russerne har sluppet såkalte dyptgående «bunker-bomber» over stålverket. Bombene skal være kapable til å trenge dypt ned i bakken, og bryte seg gjennom betong og annen armering – derav navnet «bunker-bombe».

– Russiske okkupasjonsstyrker og deres medsammensvorne er kjent med at det er sivile i stålverket. Likevel er de villige til å sende bomber mot anlegget, sier han.

Mariupol hardt rammet

De siste ukene har det vært kraftige gatekamper i Mariupol som følge av Russlands forsøk på å ta fullstendig kontroll over den. Russland kontrollerer nå mesteparten av den utbombede havnebyen ved Svartehavet, bortsett fra det store Azovstal-stålverket i utkanten.

Russland truet i helgen med å «eliminere» de gjenværende ukrainske soldatene i Mariupol, som fikk beskjed om å legge ned våpnene eller dø. Det er ikke kjent hvor mange ukrainske soldater som har forskanset seg inne på det 11 kvadratkilometer store området.

Ukrainske myndigheter anslår at så mange som 21.000 mennesker har mistet livet som følger av kampene i Mariupol.