RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russerne vil se mer på norsk sjømat

Sist oppdatert:
I løpet av kort tid vil norske sjømatvirksomheter som ønsker å eksportere fersk fisk fra Norge til Russland, igjen få besøk av russiske inspektører.
I et brev fra den russiske veterinærtjenesten til Fiskeri- og kystdepartementet går det fram at inspektørene er klare til å dra til Norge på kort varsel, og inspeksjonene vil dermed starte opp i løpet av kort tid, ifølge Mattilsynet.

Det er ennå ikke klart hvilke virksomheter som vil bli inspisert denne gangen.

- Vi forventer at dette besøket vil føre til at flere norske sjømatbedrifter igjen får eksportere fersk laks til Russland, sier Mattilsynets avdelingsdirektør Kari Bryhni.

Russland innførte 1. januar et forbud mot import av fersk fisk fra Norge etter at russiske kontrollmyndigheter hevdet å ha funnet høye verdier av kadmium og bly i laks og ørret fra norske bedrifter. Forbudet førte til at eksporten av laks til Russland i årets fire første måneder ble redusert med 88 millioner kroner til 256 millioner kroner.

Etter en første inspeksjonsrunde fra russiske veterinærmyndigheter i mars og april i år tillot disse eksport av fersk laks fra to av de fire virksomhetene som da ble inspisert. Næringen utarbeidet etter dette en liste over virksomheter som ønsker å eksportere til Russland, og som har bedt om å bli inspisert av russerne. Fra russisk hold er det imidlertid gjort klart at de selv ønsker å foreslå hvilke virksomheter som skal besøkes denne gangen.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere