*Nettavisen* Nyheter.

Russisk ambassadør truer Danmark

Et leserinnlegg fra Russlands ambassadør vekker oppsikt i Danmark. Ambassadøren truer landet med atomangrep, dersom landet tilslutter seg NATOs missilforsvar.

21.03.15 10:42

«Jeg tror ikke danskene helt forstår konsekvensene av hva som skjer, dersom Danmark tilslutter seg det amerikanskstyrte missilforsvaret. Dersom det skjer, blir danske krigsskip mål for russiske atommissiler», skriver ambassadør Mikhail Vanin i leserinnlegget i Jyllands-Posten.

«Det er naturligvis deres avgjørelse. Jeg vil bare minne om at dere vil miste både penger og sikkerhet», skriver Vanin videre.

Russlandekspert Flemming Splidsboel ved Københavns Universitet sier han tror det er kommet en instruks fra høyt russisk hold om å skrive innlegget.

– Dette er ikke noe ambassadøren har funnet på selv. Det er sannsynligvis en linje som kommer høyt ovenfra politisk, sier Splidsboel ifølte Ritzau.

Mange i Danmark reagerer med sinne og vantro etter leserinnlegget, skriver Politiken. Utenriksminister Martin Lidegaard ber folk om ikke å hisse seg for mye opp.

– Dersom han har uttalt seg slik, er det selvfølgelig uakseptabelt. Russland vet godt at NATOs missilforsvar er defensivt og ikke rettet mot dem. Vi er uenige med Russland om mange viktige ting, men det er viktig at tonen ikke eskalerer, sier han

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag