*Nettavisen* Nyheter.

Russisk angrep drepte 13 på syrisk feltsykehus

Minst 13 personer, deriblant medisinsk personell, ble drept da russiske krigsfly bombet et feltsykehus nordvest i Syria, opplyser eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

– 13 personer ble tirsdag drept i russiske luftangrep mot en feltklinikk i byen Sarmin. Blant de drepte var en fysioterapeut, en vakt og et medlem av sivilforsvaret, sier SOHR-leder Rami Abdulrahman til nyhetsbyrået AFP.

Sarmin ligger i provinsen Idlib nordvest i landet, et område som er blitt regelmessig angrepet av russiske styrker siden de innledet sin offensiv i Syria 30. september.

Feltsykehuset blir drevet som et syrisk-amerikansk medisinsk samarbeid. Ansatte ved klinikken har bekreftet at luftangrepet har rammet deres anlegg kraftig.

– Rundt klokken 13 tirsdag ble et av våre anlegg nær Sarmin, Idlib truffet. De første rapportene fra bakken forteller at vi har mistet to av sykehusets personell, en fysioterapeut og en sykepleier, opplyser en kilde til AFP, uten å spesifisere hvorvidt det var russiske krigsfly som sto bak angrepet.

Det russiske forsvarsdepartementet bekreftet onsdag at deres væpnede styrker har utført angrep i Sarmin, men det nevnte ikke feltsykehuset. Russland har allerede gjennomført over 500 luftangrep mot det landet hevder er krigere fra ekstremistgruppen Den islamske staten (IS).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.