*Nettavisen* Nyheter.

Russisk eks-spion frir til Snowden

Moskva (NTB-AFP): Russiske tvitrere gir seg over i begeistring etter at den russiske eks-spionen Anna Chapman har fridd til den spionsiktede amerikaneren Edward Snowden.

Snowden sitter fast i transittområdet på flyplassen i Moskva uten gyldig pass. Nå har Chapman, som i 2010 ble deportert fra USA sammen med ni andre russiske spioner, fått saken til å ta enda en absurd vending.

«Snowden, vil du gifte deg med meg?» skrev den tidligere hemmelige agenten på Twitter onsdag kveld. I en ny spøkefull melding spurte hun Snowdons tidligere arbeidsplass, etterretningsorganisasjonen NSA, om de kunne tenke seg å passe på parets barn.

Talsmannen til president Vladimir Putin, Dmitrij Peskov, sa fredag at han ikke visste om frieriet var alvorlig ment, og for øvrig ville han ikke kommentere saken.

Saken har også ført til mer seriøse utspill fra blant annet en advokat som vurderte om det ville være mulig for de to å gifte seg, samt en melding fra nyhetsbyrået Interfax, som skriver at Snowdens juridiske status vil endre seg hvis han gifter seg med Chapman, som i dag er rikskjendis i Russland. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.