*Nettavisen* Nyheter.

Russisk helikopter styrtet i innsjø - 16 savnet

Skal ha vært 18 ombord.

01.06.14 13:18

Minst 16 personer er savnet etter at et helikopter med passasjerer som antas å være regionale tjenestepersoner og forretningsmenn, styrtet i en innsjø i Murmansk-regionen i Russland.

Det var 18 personer i helikopteret, blant dem et mannskap på fem, da det styrtet over Munozero-innsjøen i et avsidesliggende område i Murmansk-regionen lørdag, ifølge foreløpige opplysninger fra regionale tjenestepersoner.

To skadde personer ble funnet flytende i vannet mens de var fastspent til stolene sine. De to ble innlagt på sykehus, mens de øvrige er savnet.

En talskvinne fra russiske myndigheter sa tidligere til AFP at det var opptil 19 personer om bord i helikopteret.

På vei til fisketur
Helikopteret ligger fortsatt i innsjøen og redningsmannskaper leter nå etter overlevende. Styrten skjedde i landsbyen Vostotsjnoje Munozero.

Trolig var viseguvernøren i Murmansk om bord i helikopteret. Regionale myndigheter i Murmansk har imidlertid ikke villet identifisere passasjerene ennå.

Det statlige nyhetsbyrået RIA Novosti melder at tjenestemenn i regionale myndigheter og forretningsmenn var om bord i helikopteret, og at de var på vei på fisketur.

Dårlig vær
Helikopteret tilhører selskapet Apatit og var av typen Mi-8. Selskapets direktør Alexej Grigorjev og nestlederen i selskapet Konstantin Nikitin antas også å ha vært om bord, ifølge talskvinne for selskapet Olga Krjuchek.

Ifølge etterforskere kan en maskinsvikt og dårlig vær ha vært årsak til ulykken.

På grunn av været kunne ikke redningsarbeidere begynne arbeidet sitt umiddelbart da de første meldingene om styrten kom søndag, men søndag var det rundt 100 personer i arbeid på stedet, ifølge russiske myndigheter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.