Gå til sidens hovedinnhold

Russisk høyesterett beordrer gjennomgang av Pussy Riot-dom

Moskva (NTB-Reuters): Russisk høyesterett har beordret en gjennomgang av dommen mot to Pussy Riot-aktivister som er dømt til to års fengsel. Domstolen har oversett formildende omstendigheter, mener den.

Beslutningen kan føre til at de to Pussy Riot-aktivistene Nadezjda Tolokonnikova (24) og Maria Aljokhina (25) slipper ut før dommen er ferdig sonet eller at dommen blir fullstendig omgjort, skriver Reuters.

Høyesterett skriver i sin begrunnelse at den lavere rettsinstansen som avsa dommen ikke begrunnet den godt nok, at den ikke tok hensyn til de tiltaltes lave alder, at begge hadde små barn og at folk som var betraktet som ofre i saken ba om en mild dom.

De to ble dømt for pøbelopptreden motivert av religiøst hat etter å ha framført en sang med sterk kritikk av president Vladimir Putin i en katedral i Moskva.

Begge skal etter planen slippes fri i mars neste år, men de kan slippe ut tidligere fordi myndigheten skal gi amnesti til flere tusen innsatte i forbindelse med feiringen av 20-årsdagen for den russiske grunnloven.

Hvis dommen blir omgjort vil det være en stor ydmykelse for Putin og hans regjering, som tidligere har avvist kritikken mot dommen. (©NTB)

Reklame

Kurs i dag: Disse boblene og vinene passer perfekt til 17. mai