RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Russland har ingenting med den norske flyktningstrømmen å gjøre. Norge er for snille, og derfor strømmer det til med asylsøkere, sier Russlands generalkonsul i Kirkenes,  Sergey Shatunovskiy-Byurno (t.v.). Her med visekonsul Igor Lapitskiy.
- Russland har ingenting med den norske flyktningstrømmen å gjøre. Norge er for snille, og derfor strømmer det til med asylsøkere, sier Russlands generalkonsul i Kirkenes,  Sergey Shatunovskiy-Byurno (t.v.). Her med visekonsul Igor Lapitskiy. Foto: Linda Storholm (High North News)

Russisk konsul om asylstrømmen: – Norge er altfor snille

Sist oppdatert:
- Russland har ingenting med den norske flyktningstrømmen å gjøre. Norge er for snille, og derfor strømmer det til med asylsøkere, sier Russlands generalkonsul i Kirkenes.

Ifølge avisen High North News avviser generalkonsul Sergej Sjatunovskij-Bjurno at Russland bevisst sender asylsøkere mot Norge.

– Hvis noen vil dra til Norge, hvordan skulle vi stoppe dem. Hvis folk som oppholder seg i Russland vil dra til Norge og søke asyl, er ikke det noe vi kan hindre, sier han.

Sergej Sjatunovskij-Bjurno peker på at Russland har sine egne flyktninger å ta hånd om. Bare i Murmansk alene bor det 6.000 flyktninger fra Ukraina.

Generalkonsulen påpeker også at å stenge grensen ved Storskog vil være uheldig for grensesamarbeidet.

– Det er ingen god idé å stenge grensen. Det er selvsagt Norges rett å gjøre det, men hvis du stenger grensen for alle, hva vil da skje med næringslivet i grenseområdet? Hva med dem som har familie på begge sider av grensen? Hva med kultursamarbeidet, idrettssamarbeidet? Hva vil skje med hele Barentssamarbeidet, spør han i High North News. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere