Gå til sidens hovedinnhold

Russisk mafiaboss drept på åpen gate

Moskva (NTB-AFP): Sjefen for en av Russlands mest beryktede forbryterbander er skutt og drept på åpen gate i Moskva.

Mange moskovitter frykter at drapet på Aslan Usojan, som gikk under tilnavnet Bestefar Hassan, kan utløse en voldsbølge.

Usojan, som var 75 år gammel, ble skutt utenfor en restaurant omtrent halvannen kilometer fra Kreml onsdag. Han ble sendt til sykehus, men døde før ambulansen var framme, het det i en kunngjøring fra justismyndighetene i Moskva.

- Usojan var en av de siste gjenlevende av den russiske mafiaens gamle garde, og ble i sin tid regnet som den mest innflytelsesrike kriminelle i den daværende Sovjetunionen. Han fikk sin første dom da han var 19 år gammel, skriver nyhetsbyrået AFP.

Dommen ble fulgt av flere andre, for det meste for brudd på våpen- og narkotikalovene, og i 1984 ble han dømt til 15 års fengsel for falskmyntneri. Men han ble løslatt i 1991, under de kaotiske forholdene som hersket da Sovjetunionen brøt sammen.

Mange russere mener de organiserte kriminelle har forbindelser til makthaverne i Kreml, til etterretningstjeneste og politiet. Parlamentarikeren Aleksander Khinisjtejin advarer om fare for åpen krig mellom forbryterbander etter drapet på Aslan Usojan. (©NTB)

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året