*Nettavisen* Nyheter.

Russisk menneskerettsaktivist funnet død

Moskva (NTB-Reuters): Nok en russisk menneskerettsaktivist er funnet død, etter å ha vært savnet i to måneder. Kolleger er overbevist om at han ble drept.

Andrej Kulagin ledet lokalavdeling til menneskerettsorganisasjonen Spravedlivost (Rettferdighet) i Karelen og ble meldt savnet 14. mai.

Ifølge nyhetsbyrået Interfax ble han funnet død i et grustak utenfor byen Petrozavodsk, men det er uklart hvordan han døde.

Venner og kollegaer er overbevist om at han led samme skjebne som flere andre russiske menneskerettsaktivister den siste tiden og ble drept for sitt arbeid.

Ifølge Stolbunov ble Kulagin sist sett idet han forlot hjemmet etter å ha mottatt en telefonoppringning sent om kvelden. En drosjesjåfør kjørte ham til en lokal kafé, men det er ikke kjent hvem han møtte der eller hva som deretter skjedde.

Kulagin arbeidet blant annet med å forbedre forholdene i fengslene i Karelen, men møtte kraftig motstand hos de lokale styresmaktene.

President Dmitrij Medvedevs reformer markerer et skille fra forgjengeren Vladimir Putin, som framstilte russiske menneskerettsorganisasjoner som kanaler for utenlandsk undergraving av Kreml.

Kritiske røster hevder at kun et begrenset antall organisasjoner vil få nyte godt av de nye reformene, mens organisasjoner som får økonomisk støtte fra utlandet fortsatt blir sett på med mistenksomhet av myndighetene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.