Russisk og kinesisk skip seiler igjen i Antarktis

Sydney (NTB-Ritzau-AFP): Det russiske skipet Akademik Sjokalskij seiler nå igjen i åpent farvann etter at det i julen ble sittende isfast i Antarktis. En kinesisk isbryter som hjalp russerne, har også kommet seg løs av isen.

04.07.14 09:51

Akademik Sjokalskij gikk tirsdag nordover med en fart på sju knop, opplyste skipets kaptein Igor Kiselev til det russiske nyhetsbyrået Itar-Tass. Skipet fungerer tilfredsstillende selv om det har ligget innefrosset i en lang periode, tilføyde han.

Den kinesiske isbryteren Xue Long («Snødragen») kom seg også ut i åpent hav tirsdag, meldte statlige medier i Beijing. Et helikopter fra Xue Long overførte sist torsdag 52 passasjerer som hadde sittet fast på Akademik Sjokalskij, til et australsk skip.

- Folk verden over er imponert over den vellykkede evakueringen av passasjerene, og dette er noe Kina bør være stolt av, het det på lederplass i den engelskspråklige Beijing-avisen Global Times tirsdag.

Akademik Sjokalskijs mannskap på 22 ble ikke evakuert, men holdt seg om bord i fartøyet til det kom i gang igjen. Passasjerene om bord var vitenskapsfolk og turister som ville følge samme rute som den australske oppdageren Sir Douglas Mawson fulgte i 1911-1914. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag