RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russisk og kinesisk skip seiler igjen i Antarktis

Sist oppdatert:
Sydney (NTB-Ritzau-AFP): Det russiske skipet Akademik Sjokalskij seiler nå igjen i åpent farvann etter at det i julen ble sittende isfast i Antarktis. En kinesisk isbryter som hjalp russerne, har også kommet seg løs av isen.

Akademik Sjokalskij gikk tirsdag nordover med en fart på sju knop, opplyste skipets kaptein Igor Kiselev til det russiske nyhetsbyrået Itar-Tass. Skipet fungerer tilfredsstillende selv om det har ligget innefrosset i en lang periode, tilføyde han.

Den kinesiske isbryteren Xue Long («Snødragen») kom seg også ut i åpent hav tirsdag, meldte statlige medier i Beijing. Et helikopter fra Xue Long overførte sist torsdag 52 passasjerer som hadde sittet fast på Akademik Sjokalskij, til et australsk skip.

- Folk verden over er imponert over den vellykkede evakueringen av passasjerene, og dette er noe Kina bør være stolt av, het det på lederplass i den engelskspråklige Beijing-avisen Global Times tirsdag.

Akademik Sjokalskijs mannskap på 22 ble ikke evakuert, men holdt seg om bord i fartøyet til det kom i gang igjen. Passasjerene om bord var vitenskapsfolk og turister som ville følge samme rute som den australske oppdageren Sir Douglas Mawson fulgte i 1911-1914. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere