RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russisk oljeproduksjon flater ut

Sist oppdatert:
Det russiske energibyrået ser nå en utflatning i landets oljeproduksjon etter at de nå har kommet opp på et nivå hvor de puster Saudi-Arabia i nakken
Det går frem av uttalelser fra lederen av Russlands energibyrå i Moskva i dag.

- Jeg forventer at Russlands oljeproduksjon stabiliserer seg, og til og med faller litt i 2005, sa leder Sergei Ogansesyan i det Føderale Energibyrået i dag melder Dow Jones.

Energibyrået har overtatt mange av energiministeriets oppgaver etter at president Vladimir Putin tidligere i år fusjonert energi- og industridepartementene.

I år forventer byrået en økning i oljeproduksjonen på 7 til 8 prosent sammenlignet med 2003. I mai lå produksjonen rett over 9 millioner fat, som er rett bak verdens største oljeprodusent Saudi-Arabia.

Den voldsomme russiske produksjonen har kommet på plass etter flere år med tosifret vekst på slutten av 1990-tallet.

Oganesyan opplyste også at regjeringen ikke foreløpig har tatt noen endelig beslutning om å slå oljeselskapet Yukos konkurs.

Yukos er landets største oljeselskap og har vært i søkelyset etter at toppleder og hovedaksjonær Mikhail Khodorkovsky i fjor ble fengslet anklaget for enorme skatteunndragelser. Skattekravet mot selskapet er på 3,4 milliarder dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere