Gå til sidens hovedinnhold

Russisk opposisjonell satt i husarrest

Moskva (NTB-AFP-Reuters): Den venstreradikale opposisjonspolitikeren Sergej Udaltsov ble lørdag dømt til to måneders husarrest, ifølge russiske medier.

Det er den mektige føderale etterforskningskomiteen i Russland som har bedt om at Udaltsov settes i husarrest. Komiteen har hittil bare forbudt opposisjonspolitikeren å reise fritt, men ønsket å sette ham i husarrest fordi han angivelig ikke fulgte reiseforbudet, oppførte seg dårlig og ikke samarbeidet med myndighetene. Basmanny-domstolen i Moskva etterkom lørdag anmodningen.

Udaltsov får fram til 6. april ikke lov til å forlate leiligheten sin uten følge av myndighetene. Han får også bare ha kontakt med familie eller tjenestemenn, melder det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Udaltsov er en av flere opposisjonelle som er anklaget for å ha planlagt å skape uro under en massemønstring mot president Vladimir Putin i mai i fjor. Han er i den forbindelse tiltalt for oppvigleri og vold mot politiet. Opposisjonslederen avviser alle anklagene, men risikerer ti års fengsel om etterforskningen fører til rettssak og dom.

35 år gamle Sergej Udaltsov er leder for Venstrefronten. Han ble et kjent ansikt blant russiske opposisjonelle under massedemonstrasjonene mot Putin-regimet vinteren 2011 og har vært en av de viktigste talerne på massemøtene. (©NTB)

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar