*Nettavisen* Nyheter.

Russisk passasjerfly forsvunnet i Indonesia

Jakarta (NTB-AFP-Reuters): Et russisk passasjerfly er savnet i et fjellområde i Indonesia. Forretningsfolk, diplomater og journalister var på en framvisningstur med flyet da det forsvant fra radaren.

09.05.12 17:32

Flyet av typen Sukhoj Superjet 100, som er Russlands første nyproduserte passasjerfly siden Sovjet-tiden, ble borte i Bogor-området sør for hovedstaden Jakarta onsdag.

Det var 46 personer om bord, og i tillegg til mannskapet var det bare inviterte gjester om bord i flyet. Blant passasjerene var indonesiske forretningsfolk, russiske ambassadeansatte og journalister som skulle få være med på en prøvetur med det nye flyet.

Om lag 200 polititjenestemenn, soldater og redningsarbeidere er blitt satt inn i letearbeidet ved Salak-fjellet, i området hvor flyet ikke lenger var å se på radaren.

- Et helikopter er allerede blitt sendt inn, men det kom tilbake fordi det ble mørkt og det regner. Vi kommer til å gjenoppta søket fra lufta så fort som mulig i morgen tidlig, sier talsmann for indonesiske redningsmyndigheter Gagah Prakoso til nyhetsbyrået AFP:

Sukhoj Superjet er beregnet på mellomdistanseruter og kan frakte inntil 100 passasjerer. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.