*Nettavisen* Nyheter.

Russisk politiker: - Venezuela er Snowdens beste mulighet

Moskva (NTB-Reuters): Edward Snowden bør takke ja til politisk asyl i Venezuela, mener en framtredende russisk parlamentariker.

06.07.13 14:01

- Asyl for Snowden i Venezuela vil være den beste løsningen. Det er et land i dyp konflikt med USA, sier Aleksej Pusjkov, leder av utenrikskomiteen i Russlands nasjonalforsamling.

- Snowdens sak viser at USAs forsøk på å bringe verden under elektronisk, militær og politisk kontroll er dømt til å mislykkes, sa Pusjkov lørdag, få timer etter at det ble kjent at Venezuela og Nicaragua har tilbudt den 30 år gamle spionsiktede amerikaneren asyl.

Pusjkov vil neppe bli involvert i hva som vil skje videre med Snowden, som etter alt å dømme fortsatt befinner seg i transittområdet på flyplassen i Moskva. Før dette var han i Hongkong der han avslørte at USA driver med massiv overvåking av data- og teletrafikk.

President Vladimir Putins talsmann vil ikke kommentere meldingen om at Venezuela har tilbudt Snowden asyl. Han sier at Kreml ikke har noe å gjøre med saken.

Snowdens uventede ankomst til Moskva for to uker siden har skapt et nytt problem i forholdet mellom USA og Russland, et problem som ingen av landene tilsynelatende ønsker. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.