RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russisk politiker advarer kvinner mot VM-sex med menn fra utlandet

Den russiske politikeren Tamara Pletnyova (bildet) advarer kvinner mot VM-sex med menn fra utlandet. På bildet ser du også fans fra Argentina som på onsdag samlet seg i sentrum av Moskva.
Den russiske politikeren Tamara Pletnyova (bildet) advarer kvinner mot VM-sex med menn fra utlandet. På bildet ser du også fans fra Argentina som på onsdag samlet seg i sentrum av Moskva. Foto: Scanpix/http://cprf.ru/
Sist oppdatert:
Den russiske politikeren Tamara Pletnyova (70) advarer russiske kvinner mot å ha sex med utenlandske menn under fotball-VM.

Ifølge The Guardian advarer politikeren russiske kvinner mot å ha sex med menn «fra en annen rase», fordi de de kan få barn som risikerer diskriminering.

Bakgrunnen for uttalelsen er de olympiske lekene i 1980, og de såkalte «Olympiske barna» som ble født etter lekene.

De «Olympiske barna» som kom på 80-tallet var unnfanget som en følge av forhold mellom russiske kvinner og menn fra Afrika, Latin-Amerika eller Asia.

Ifølge Pletnyova opplevde mange av disse barna diskriminering.

- Disse barna lider

- Vi må føde våre barn. Disse barna lider og har lidd siden Sovjet-tiden, uttalte hun til radiostasjonen.

- En ting er at de er av samme rase, en annen ting er om de kommer av forskjellige raser. Jeg er ingen nasjonalist, men jeg vet at barn lider. De blir forlatt, og det er det, de blir igjen her med mor, uttalte hun ifølge The Guardian.

Hun la også til at hun skulle ønske russiske borgere giftet seg «ut av kjærlighet, uansett etnisitet».

Ifølge The Guardian tilhører Pletnyova det kommunistiske partiet KPRF, et opposisjonsparti som stort sett støtter president Vladimir Putin i de fleste saker.

- Blir fratatt barna

Ifølge den russiske avisen Sport-Express skal ikke Pletnyova ha sagt noe om «rase» eller «hvite menn», slik flere utenlandske medier melder. 

Sport-Express skriver at Pletnyova ga uttrykk for russiske kvinner ikke burde ha sex med utenlandske fotballfans, for å unngå å bli alenemødre etterpå.

En av de største avisene i Russland, Komsomolskaya Pravda, skriver at Pletnyova flere ganger har opplevd at russiske kvinner som har fått barn med menn fra utlandet, har blitt fratatt sine barn ved at barna har blitt tatt med til utlandet av barnefaren.

- Kvinner som har fått barn med utlendinger kommer til min komité gråtende og klager over de har blitt fratatt sine barn av barnas fedre. Jeg ønsker at russiske kvinner stifter familie med menn som har russisk statsborgerskap, og de spiller ingen rolle om disse mennene har en annen nasjonalitet, sier hun til avisen.

- Kan ta med virus inn i landet

En annen politiker har også uttalt at fotballfans fra utlandet kan ta med seg virus inn i landet og smitte russere. Den samme personen, Alexander Sherin, uttalte også at russere måtte være forsiktig i sin omgang med utlendinger fordi de kunne forsøke å omsette ulovlige midler under VM.

Russland har ifølge The Independent den største hiv-epidemien i Europa, og har også den største økningen i antall hiv-tilfeller. Over halvparten av alle nye hiv-tilfeller i Russland kommer etter heteroseksuell sex, noe som er en dreining bort fra mer tradisjonelle risikogrupper.

Man regner med at rundt én million fotballfans fra 31 land kommer til Russland i forbindelse med turneringen. Rundt to millioner billetter har blitt solgt til kampene.

Fotball-VM starter torsdag. Følg VM direkte her!

Få oversikten: Her kan du også lese alt om VM 2018

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere