*Nettavisen* Nyheter.

Russisk politiker anklager EU-parlamentet for russerfobi

Moskva (NTB-Reuters): En sentral russisk politiker vil likevel ikke delta på et møte med EU-parlamentarikere neste uke. Han anklager flere av dem for å lide av russerfobi.

Sergej Narysjkin er president i den russiske nasjonalforsamlingen og medlem av regjeringspartiet Forente Russland. Under en samling for EU-parlamentarikere i Europarådet i Strasbourg 1. -5. oktober (PACE) skulle han ha vært en av hovedtalerne.

Nå har han imidlertid meldt avbud fordi han mener at en rekke russiskfiendtlige delegasjoner vil være til stede i salen, og han tror ikke de vil ikke lytte til det han har å si.

- Jeg konkluderte med at det bare vil være mulig for meg å tale på et møte i PACE når betingelsene er passende, sa Narysjkin torsdag.

Avgjørelsen kommer få dager etter at det ble kjent at tre fengslede medlemmer av den russiske punkegruppen Pussy Riot er nominert av EU-parlamentet til Sakharov-prisen. De tre kvinnene er dømt til to års tvangsarbeid etter at de tok seg inn i en katedral i Moskva og sang en protestsang mot president Vladimir Putin. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.