RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russisk rapport vag om Arafats dødsårsak

Ramallah (NTB-Reuters): Heller ikke de russiske rettsmedisinerne som har gransket levningene av Yasser Arafat, kan fastslå om han ble forgiftet med polonium.

Rapporten som det russiske forskerteamet har levert palestinske myndigheter, er enda vagere i sin konklusjon om PLO-lederens dødsårsak enn det de sveitsiske rettsmedisinerne var i sin.

- Analysene viser at nivåene av polonium-210 som ble funnet samt utviklingen av sykdommen hans ikke gir tilstrekkelige beviser for å si at polonium-210 forårsaket hans død, sa dr. Abdulla Bashir da han siterte rapporten fredag.

Bashir understreket imidlertid at både den russiske og den sveitsiske rapporten er helt entydige i at det ble funnet betydelige mengder av det radioaktivt og svært giftige stoffet i levningene av Arafat.

Arafats grav ble åpnet i november i fjor slik at russiske, sveitsiske og franske rettsmedisinere kunne ta prøver av levningene. Arafat døde etter få ukers sykeleie på et sykehus i Paris i 2004. Både palestinske myndigheter og Arafats enke har hele tiden hevdet at den palestinske lederen ble forgiftet, og i fjor startet fransk påtalemyndighet drapsetterforskning etter at det ble funnet spor av polonium-210 i klærne til Arafat. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere