*Nettavisen* Nyheter.

Russisk skip lastet med syriske helikoptre har lagt fra kai

Moskva (NTB-AFP): Et russisk skip lastet med helikoptre, som i forrige måned måtte snu og avbryte turen mot Syria, har igjen lagt fra kai i Murmansk, opplyser russiske havnekilder.

13.07.12 17:25

Lasteskipet Alaed er fortsatt lastet med flere syriske helikoptre som har vært til reparasjon i Russland. Men hvorvidt skipet nå faktisk vil forsøke å ta seg til Syria, er ikke kjent.

En kilde ved havnemyndighetene i Murmansk sier til nyhetsbyrået Interfax at Alaed la fra kai tirsdag med kurs for havnebyen Balitysk i Kaliningrad, den russiske enklaven mellom Polen og Litauen.

Ifølge nettstedet marinetraffic.com viste signaler fra skipet torsdag at det nå seiler langs norskekysten. Men fredag ble signalene fra skipet slått av, og ifølge meldinger fra Femco, rederiet som eier skipet, vil det trolig sette kurs mot St. Petersburg der det vil legge til kai neste uke.

Russiske myndigheter har kunngjort at de igjen vil forsøke å få levert helikoptrene tilbake til regimet til Bashar al-Assad, til tross for internasjonal oppfordring om at også Russland må slutte seg til våpenembargoen mot Syria.

I juni var Alaed på vei mot Syria lastet med blant annet tre syriske Mi-25-helikoptre som hadde vært til reparasjon i Russland. Men skipet måtte avbryte turen da et britisk forsikringsselskap kansellerte sin avtale med rederiet da det fikk greie på at det var krigsmateriell i lasten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag