*Nettavisen* Nyheter.

Russisk skip meldte mayday utenfor Ålesund - full storm i området

 

SENDTE NØDMELDING: Det russiske skipet Tor vist på nettsiden Marine Traffic utenfor Ålesund tirsdag. Foto: (Marine Traffic)

Russisk isbryter vest av Ålesund med 33 personer om bord meldte mayday.

22.10.19 10:26

En russisk isbryter meldte tirsdag formiddag mayday vest for Ålesund. Skipet hadde fått maskinstans. Det blåser full storm i området.

Klokka 09.30 meldte Hovedredningssentralen Sør-Norge at skipet har fått start på to av fire hovedmaskiner og har manøvreringsevne.

Klokka 10.14 meldes det at den russiske isbryteren har fått start på motor igjen og fortsetter nordover for egen maskin. HRS Sør-Norge avslutter redningsoperasjon.

Ingen er skadd eller savnet, presiserer hovedredningssentralen.

- Vi avventer et værvindu i ettermiddag. Boa Heimdal, Far Sigma og K/V Bergen er underveis, dersom situasjon endres. Redningshelikopter returnert Florø, heter det i en Twitter-melding fra HRS Sør-Norge.

Følg saken i Tidens Krav

Det var klokka 06.36 at Hovedredningssentralen fikk mayday-melding fra den russiske isbryteren.

Klokka 08.43 meldte Hovedredningssentralen at et redningshelikopter hadde vært over skipet og at slepebåter var på vei.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Hovedredningssentralen Sør-Norge melder rett før klokka 09 om en russisk isbryter som har problemer i stormen utenfor Ålesund. Foto: Faksimile

Russerne valgte å holde seg i området og avvente slepekapasitet. Den russiske isbryteren ønsket ikke at mannskapet skulle evakueres, uttalte redningsleder Cecilie Øversveen ifølge NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag