RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Den russiske TV-kjendisen Dmitrij Kiseljov får ikke komme til Norge for å fiske.
Den russiske TV-kjendisen Dmitrij Kiseljov får ikke komme til Norge for å fiske.

Russisk TV-anker nektes fiskeferie i Norge

Sist oppdatert:
EUs og Norges sanksjoner mot Russland gjør at den russiske TV-kjendisen Dmitrij Kiseljov nektes innreise til Norge. Dermed går han også glipp av en planlagt familieferie med fisking i Gjesvær.

Kiseljov forteller om familieferien som går i vasken i et lengre intervju med russiske Izvestia på fredag.

Saken er omtalt både i nyhetstjenesten Barents Observer , som drives av Barentssekretariatet i Kirkenes, og i VG søndag.

Utenriksdepartementet opplyser til ABC Nyheter at den norske ambassaden i Moskva ikke fått noen søknad om visum fra Kiseljov. Han kan også ha henvendt seg direkte til UDI, men dette er fortsatt uklart.

Kiseljov er en russisk journalist som i desember i fjor ble utnevnt av president Vladimir Putin til å lede den nye russiske regjeringens nyhetsbyrå. Han er kjent for å snakke varmt om Putins politikk, og snakke ufint om Vesten.

Kiseljov er imidlertid et velkjent navn for skandinaviske kolleger. På 90-tallet møtte han ofte sine journalistkolleger på den andre siden av grensen i nord.

I fjor høst inviterte et nettverk av russiske, norske, finske og svenske journalister, som alle dekker Barents-regionen i sitt arbeid, den kontroversielle russiske journalisten til sitt årlige møte i Kirkenes sent i april.

Initiativet til å invitere Kiseljov ble tatt lenge før EU kunngjorde sanksjonslisten mot Russland i mars, og som Norge følger.

– Som en person som er 100 prosent venn av Norge, rammes jeg av norske sanksjoner hvis mål er å hindre ytringsfrihet. Flott! Jeg synes ikke dette er så veldig gjennomtenkt, sier Kiseljov som studerte norsk ved universitetet i Leningrad og snakker språket flytende. (©NTB)

Les også:Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere