*Nettavisen* Nyheter.

Russisk TV: Fem mennesker drept øst i Ukraina

En prorussisk vakt står utenfor ordførerens kontor i Slaviansk i Ukraina. Foto: Gleb Garanich (Reuters / NTB Scanpix)

Tre av de døde er prorussiske separatister.

20.04.14 10:13

Fem personer er drept i en skuddveksling ved byen Slavjansk øst i Ukraina, melder russisk fjernsyn.

Slavjansk har siden onsdag vært kontrollert av prorussiske separatister.

Ifølge den statskontrollerte russiske TV-kanalen Rossija 24 er tre av de døde prorussiske separatister, mens de to andre tilhørte en gruppe som angrep en vaktpost.

Et øyenvitne fra nyhetsbyrået Reuters kunne søndag formiddag bekrefte at det lå to døde personer ved den aktuelle vaktposten, hvorav den ene hadde skuddskader i hodet og ansiktet.

En av de døde hadde stridsklær på seg, mens den andre var kledd i sivile klær. Politiet befant seg på stedet og har innledet en etterforskning, ifølge øyenvitnet.

Skepsis
En separatistleder, Vjatjeslav Ponomarev, har opplyst at fire personer er drept i skuddvekslingen – tre separatister og én angriper, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Flere vestvennlige medier ser imidlertid ut til å ta opplysningene med en klype salt, blant annet Kyivpost.com , som refererer saken kort, men som henviser leseren videre til den russiske nettavisen Russia Today.

Den amerikanske journalisten Alec Huhn skriver på Twitter: «Vi er på vei til Slavjansk, der opprørere ifølge russiske medier har dødd i en skuddveksling. Jeg tror det når jeg ser det», skriver han, ifølge TT.

Venter til etter påske
Ukrainske myndigheter har gitt beskjed om at de har innstilt militære operasjoner mot separatistene øst i Ukraina til etter påske.

Samtidig har vestlige land forsøkt å få russiske myndigheter til gripe inn overfor dem som okkuperer bygninger, men så langt har Russland ikke villet gjøre noe.

I tillegg til å ha tatt kontroll over Slavjansk og Kramatorsk har russiskvennlige væpnede menn inntatt rådhuset i industribyen Donetsk.

OSSE til Donetsk
Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) var søndag ventet å innlede forhandlinger med separatistene i Donetsk.

Håpet om å få en snarlig slutt på krisen er imidlertid lite. Opprørerne i den østukraniske byen nekter å godta avtalen som ble forhandlet fram i Genève torsdag. Der ble Russland, Ukraina, EU og USA enige om en rekke tiltak for å dempe spenningen i Ukraina. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag