*Nettavisen* Nyheter.

Russisk tv skrøt av høyteknologisk robot - avslørt som mann i kostyme

Roboten Boris ble fremstilt som et høyteknologisk fremskritt, men viste seg å være en god gammel homo sapiens.

13.12.18 13:19

Russisk tv omtalte roboten Boris som et høyteknologisk fremskritt, og fortalte at «han allerede har lært seg å danse, og det er ikke så verst».

Boris ble vist fram på Russia-24 i forbindelse med dekningen av en ungdomsforum som handlet om teknologi. Det var den ikke, og saken går nå viralt i en rekke medier - blant annet The Guardian og Newsweek.

- Kanskje noen av ungene blir dedikert til robotteknologi i framtiden. Forumet gir dem mulighet til å se på de mest moderne robotene, sa tv-journalisten når roboten ble vist fram under forumet.

Men skarpe russiske bloggere fattet mistanke. På nettsiden TJournal ble det listet opp en rekke kritiske spørsmål. Blant annet hvorfor roboten gjorde så mange unødvendige bevegelser.

Senere dukket det opp bilder av roboten som ble postet på sosiale medier. På et av bildene kunne man tydelig se en menneskelig nakke mellom hodet og torsoen på roboten.

Klikk på bildet for å forstørre.

AVSLØRT: Dette bildet på sosiale medier, "avslørte" at roboten var et menneske. Her kan du nemlig se halsen mellom hodet og kroppen. Foto: (Faksimile)

Senere publiserte MBKh Media et bilde som tilsynelatende ser skuespilleren bli ikledd robotdrakten. Boris ser nå ut til å være kostymet Robot Alyosha laget av selskapet Show Robots - så søt at du kan ta ham med hjem, ifølge hjemmesiden.et kostyme laget av selskapet Show Robots til en pris av cirka 32.000 kroner.

Show Robots legger ikke skjul på at de lager robotkostymer og har gjort det i flere år. På hjemmesiden kan du se flere ulike typer kostymer, blant annet fra Star Wars og Transformers.

Teknologiforumet Proyektoria, som viste fram roboten, sier i ettertid at de ikke forsøkte å fremstille roboten som ekte. Spørsmålet som gjenstår er om Russia-24 misforsto eller misforsto med vilje.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag