Russisk ubåtfartøy nærmer seg Sverige

Svenske myndigheter jakter intenst på det som sies å være en ubåt i svensk farvann.

Svenske myndigheter jakter intenst på det som sies å være en ubåt i svensk farvann. Foto: David Gernes/Försvarsmakten

Det russiske ubåtfartøyet Professor Logachev nærmer seg svensk farvann.

22.10.14 12:54

Ifølge den svenske avisen Expressen er skipet utrustet med «en hangar for mindre ubåter».

Skipet la ut fra St. Petersburg i helgen og var natt til onsdag midt i Østersjøen på høyde med Skåne, i nærheten av et nederlandsk marinefartøy.

En talsmann for den nederlandske marinen avviser overfor Expressen at de forfølger det russiske skipet.

Etter å ha lagt fra kai i St. Petersburg, satte ikke Professor Logachev direkte kurs mot Sverige, men gikk sørover i retning dansk farvann. Ifølge avisa stanset skipet utenfor polske Gdansk og den russiske enklaven Kaliningrad, der den russiske østersjøflåten har sin base.

Professor Logachev er offisielt et forskningsskip og har som hovedoppdrag å «søke og undersøke ulike undervannsobjekter» og «gjøre studier av havbunnen».

Etter det Expressen erfarer, inngår skipet i flåten til det statlige russiske selskapet Polar Marine Geosurvey Expediton. Dette selskapet kontrolleres av en av president Vladimir Putins nærmeste menn, miljøminister Sergej Donskoij.

DIREKTE: Følg den svenske ubåtjakten

HTML EMBED
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag