Gå til sidens hovedinnhold

Russisk WTO-enighet

Mulighetene for et russisk WTO-medlemskap skal ha økt betraktelig.

Russlands finansminister Alexej Kudrin har torsdag varslet om et gjennombrudd i forhandlingene mellom USA og Russland om et russisk medlemskap i WTO. Russland har lenge ønsket å bli medlem, og har tidligere annonsert at de ikke lenger vil følge organisasjonens regler om de ikke blir medlemmer.

NA24 - din næringslivsavis

Signeres til helgen

USA har tidligere gått imot et russisk medlemsskap i verdens handelsorganisasjon, men det ventes at Putin og Bush vil signere en avtale ved starten av helgens G8-toppmøte i St. Petersburg.

Russland skal allerede ha undertegnet bilaterale avtaler om WTO-medlemskap med alle de andre aktuelle landene, melder NTB. Og dersom en avtale kommer på plass skal det få kunnet satt fart i kunngjøringen av hvilke utenlandske firmaer som skal få være med det statseide russiske selskapet Gazprom i utbyggingen av det gigantiske gassfeltet Stockman i Barentshavet

Kan ramme Statoil

Flere observatører antyder at det kan ligge en avtale om russisk WTO-medlemskap der USAs aksept kan være knyttet opp til løfter om at amerikanske selskaper skal få være med på Shtokman.

Dette kan i så fall ramme Statoil og Hydro, som konkurrerer om deltakelse på Shtokman med de to amerikanske selskapene Chevron og ConocoPhillips, samt franske Total.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken