RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russiske fly observert nær norsk luftrom

Fire Tupolev-95 bombefly og fire tankfly fløy fra Kola og over Norskehavet i internasjonalt luftrom onsdag. Dette er et arkivfoto som viser et tilsvarende russisk bombefly (t.h)
Fire Tupolev-95 bombefly og fire tankfly fløy fra Kola og over Norskehavet i internasjonalt luftrom onsdag. Dette er et arkivfoto som viser et tilsvarende russisk bombefly (t.h) Foto: Forsvaret (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
To norske F-16-fly var onsdag på vingene og holdt øye med åtte russiske militærfly.

Det var fire Tupolev-95 bombefly, som i NATO har kallenavnet Bear, og fire tankfly som fløy fra Kola og over Norskehavet i internasjonalt luftrom, opplyser NATO.

Seks av flyene snudde etter toktet over Norskehavet, mens to av bombeflyene fortsatte mot sør over Nordsjøen, parallelt med den norske grensen. Britiske og portugisiske jagerfly tok over observasjonsjobben

– Vi har identifisert langtrekkende Bear-bombefly som fortsatte til vest av Sør-Europa. Bombeflyene var støttet av tankfly, sier presse- og informasjonsoffiser Brynjar Stordal ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) til TV 2. På returen fløy russerne vest for Storbritannia.

Les mer om det russiske bombeflyet her

Det var ikke sendt ut noen plan for det russiske toktet, flyene sendte ikke posisjonssignaler og hadde ikke radiokontakt med sivile flygeledere.

Også over Østersjøen har det vært omfattende russisk aktivitet de siste dagene. Det latviske forsvaret melder om til sammen tolv russiske fly, blant dem det avanserte jagerflyet MiG-31.

Over Svartehavet møtte tyrkiske fly ytterligere fire russiske fly, som ble fulgt av NATOs radarer.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere