RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russiske islamister sverger troskap til IS

Militante islamister i fire regioner i Kaukasus i Russland sverger troskap til den såkalte Islamske staten (IS). Meldingen hilses velkommen av IS etter at den ble lagt ut på YouTube.

Nyheten utløser frykt for at jihadistenes innflytelse er i ferd med å vokse blant unge muslimer i Kaukasus-området, og at de kan komme til å ville vise seg fram ved å iverksette brutale angrep på russisk jord.

Stemmen som leste opp meldingen på YouTube søndag, sa at islamister i Dagestan, Tsjetsjenia, Ingusjetia og Kabardino-Balkaria alle har lovet troskap til IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi.

– Vi melder at alle mujahedin i Kaukasus står samlet om denne beslutningen, og det er ingen uenighet oss imellom om denne saken, sa stemmen både på russisk og arabisk.

Bilder på jihadistiske nettsider identifiserer al-Qadari som Rustam Aselderov, en tidligere «emir» i en islamistgruppe i Dagestan, som ble sparket ut etter at han ble den første islamistlederen i Kaukasus til å sverge troskap til al-Baghdadi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere